Rinoplastika

Korekcija nosa, poznata kao i rinoplastika je zahvat kojim se rješava estetski i funkcionalni problemi nosa poput izbočene nosne pregrade, grbavog nosa ili devijacije septuma. 

Nos je najvidljiviji organ na našem tijelu te je time i najizloženiji pogledima drugih i  iz tog se razloga sve veći broj ljudi odlučuje za njegovu korekciju.

Pored vanjske deformacije postoje i deformacije unutarnjih struktura nosa koje uzrokuju otežano disanje.

Rezultat

odmah nakon operacije

Trajanje intervencije

2-4 sata

Oporavak

do14 dana

Održivost učinka

trajno

O operaciji

Nema jedinstvene metode kojom bi se korigirao, odnosno ispravio svaki nos. U MK ordinaciji radimo radimo otvorenu i zatvorenu metodu kao i PDO/LDO.

Poznavanje različitih metoda i njihovo korištenje, s obzirom na specifičnost problematike svakog pojedinca, jedino vodi prema postizanju optimalnih rezultata: dobroj funkcionalnosti nosa čime je osigurano normalno disanje, skladnom izgledu cjelokupnog lica i zadovoljstvu operiranih osoba.

Danas je pristup rinoplastici drugačiji nego što je bio ranije i nos se ne promatra izolirano, nego se nastoji dovesti u optimalan odnos s već postojećim strukturama lica, kao što su obrazi, usne, brada i čelo.

S obzirom na sve navedeno cilj estetskog zahvata na nosu u MK oridnaciji  nije dobiti „novo lice“, nego preoblikovanjem nos uklopiti u normalne odnose s ostalim dijelovima lica. 

Postoji široki dijapazon problema koji se mogu uspješno riješiti tijekom operacije nosa, a to su: grba na dorzumu, krivi, predugačak ili prekratak nos, široka nosna piramida, nosni vršak koji je nepravilan, previše širok ili pak izrazito uzak nos, asimetrične ili preširoke nosnice itd.

Operacijom se mogu oblikovati i koštane, i hrskavične strukture nosa.

Ono što uvijek treba imati u vidu jest to da je nos jednim dijelom već određen svojim početnim oblikom i dimenzijama.

Previše radikalna redukcija nosnih struktura se ne preporučuje jer može oslabiti temeljnu potporu samog nosa.

Bitan učinak na rezultat operacije imaju i čvrstoća  i debljina kože, kao i mekotkivni pokrov, koji također limitiraju u kojem obimu se nos može promijeniti.

Iako se kožni pokrov ne mijenja, nakon operacije koža mora prekriti prethodno oblikovane hrskavice, zato pretjerana redukcija hrskavica i kosti može rezultirati neadekvatnom adaptacijom kože.

To je osobito problem kod osoba s jako debelom i masnom kožom kod kojih oporavak traje dvostruko duže u poređenju s osobama koje imaju tanku i normalnu/suhu kožu.

IMATE PITANJE 

A NISTE PRONAŠLI ODGOVOR?