Fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica.

Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera - to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene i neznatna bolnost kod aplikacije.

Hijaluronskim dermalnim filerima najčešće se "popunjavanju" već formirane bore u cilju pomlađivanja, a mogu se koristiti i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

Rezultat

instant

Trajanje intervencije

15-30 minuta

Oporavak

nema ga

Održivost učinka

6-12 mjeseci u zavisnosti od regije

O zahvatu

Dermalni fileri su zlatni standard u obnovi mladenačkog volumena lica, tretiranju statičkih linija i nabora te oblikovanju kontura lica.

Najpopularniji dermalni fileri na tržištu su dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline koja se nalazi u našim tijelima (osobito u mekim tkivima) i čija koncentracija u tkivima se s godinama smanjuje. Dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline koje koristimo u našoj klinici napravljeni su od ne-životinjske stabilizirane hijaluronske kiseline (NASHA) te su odobreni od strane FDA 2003. godine.

Postoje različite vrste dermalnih filera na tržištu i kompanija koje ih proizvode. Neovisno o proizvođaču, dermalni fileri variraju u gustoći i koncentraciji te njihov učinak traje od 6 do 18 mjeseci ovisno o proizvodu, dubini injektiranja, tretiranom području, metabolizmu tijela i nekim čimbenicima okoline poput topline. Odabir iskusnog i licenciranog doktora je izuzetno važan.

Tretmani dermalnim filerima su drugi najpopularniji nekirurški estetski tretmani, a njihova popularnost se povećava svake godine s više od 2 500 000 tretmana dermalnim filerima svake godine samo u SAD-u.

Dermalni fileri se prvenstveno koriste u licu za vraćanje izgubljenog volumena i popunjavanje dubokih bora i nosnih brazda, no koriste se i za pomlađivanje drugih dijelova tijela. Na primjer, Radiesse dermalni filer odobren je od strane FDA za subdermalnu aplikaciju u ruke kako bi se nadomjestio izgubljeni volumen te izravnale izražene bore i sakrile prominentne krvne žile ruku.

IMATE PITANJE 

A NISTE PRONAŠLI ODGOVOR?