top of page

Prekomjerno znojenje i Hiperhidroza

Znojenje je normalna tjelesna funkcija, no kod nekih ljudi može se povećati do te mjere da postaje uzrok neugodnosti i ometa njihovu normalnu i svakodnevnu rutinu.

Prekomjerno znojenje nije često zdravstveno stanje, ali se može pojaviti i kod žena i kod muškaraca te utjecati na njihovu osobnu higijenu i svakodnevnicu. Hiperhidroza dolazi sa snažnim psihološkim učinkom te može biti vrlo neugodna i uzrokovati velike poteškoće u društvenim i poslovnim interakcijama posebice ako proizvodi jake i neugodne mirise. Usprkos svim problemima i neugodnostima koje sa sobom hiperhidroza nosi, mnogi žive s njom ne znajući da postoji učinkovita metoda liječenja.

Rezultat

instant

Trajanje intervencije

15-30 minuta

Oporavak

nema ga

Održivost učinka

6 mjeseci u zavisnosti od regije

O zahvatu

Botox® tretman za prekomjerno znojenje je izuzetno učinkovito rješenje s poboljšanjem hiperhidroze od 70-80% blokirajući otpuštanje acetilkolina, koji aktivira žlijezde znojnice. Važno je naglasiti da Botox® tretmani ne liječe hiperhidrozu, već pružaju privremeno poboljšanje znojenja koje može trajati 6-12 mjeseci. Nadalje, bitno je istaknuti da liječenje jednog specifičnog područja poput pazuha neće potaknuti kompenzacijsko znojenje u drugim dijelovima tijela.

Botox® je licenciran u Ujedinjenom Kraljevstvu za liječenje hiperhidroze pazuha, ali se također može koristiti i za palmarske (ruke) i plantarne (stopala) hiperhidroze.

Najpopularniji su dakako tretmani pazuha Botox®-om. Uobičajeno koristimo kremu lokalnog anestetika iako je tretman relativno bezbolan čak i bez primjene kreme. Botox® se površinski injektira s finom tankom iglom u rešetkastom uzorku u područjima aksile gdje rastu dlake. Za Botox® tretman oba pazuha obično je dovoljno 100 jedinica Botox®-a dok je za tretmane dlanova i stopala obično potrebno 50-100 jedinica po dlanu/stopalu. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana, dok za maksimalne rezultate treba pričekati 10-14 dana.

Nakon tretmana važno je nekoliko dana izbjegavati masiranje tretiranih područja i apliciranje pritiska na mjesto. Sportske aktivnosti i dezodorans se također treba izbjegavati 24h nakon tretmana.

Ovaj tretman je jako popularan i siguran, a jedine nuspojave koje se mogu dogoditi su manje oticanje pazuha i modrice koje nestaju kroz par dana.

IMATE PITANJE 

A NISTE PRONAŠLI ODGOVOR?

bottom of page